mmarttila "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

Mike Pence piti voimakkaan puheen Knessetissä

  • Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence puhuu Knessetissä 22.1.2018
    Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence puhuu Knessetissä 22.1.2018
  • Palestiinalaisten "presidentti" Mahmoud Abbas ja EU:n "ulkoasiainministeri" Federica Mogherini kohtaavat
    Palestiinalaisten "presidentti" Mahmoud Abbas ja EU:n "ulkoasiainministeri" Federica Mogherini kohtaavat
  • Mike Pence piti voimakkaan puheen Knessetissä

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vieraili pari päivää sitten Israelissa. Vierailun kohokohta oli hänen puheensa Israelin parlamentissa knessetissä. Varapresidentti Pence sanoi puheessaan mm.:

"The Jewish people’s unbreakable bond to this sacred city reaches back more than 3,000 years. It was here, in Jerusalem, on Mount Moriah, that Abraham offered his son, Isaac, and was credited with righteousness for his faith in God.

It was here, in Jerusalem, that King David consecrated the capital of the Kingdom of Israel. And since its rebirth, the modern State of Israel has called this city the seat of its government." https://www.timesofisrael.com/full-text-of-pences-address-at-special-ses...

Israelin ja Palestiinan rauhanneuvottelujen kannalta tilanne ei ole kovin valoisa juuri nyt, vaikka USA:n ja Israelin välit ovat paremmat kuin 'miesmuistiin'. USA siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin niinkin pian kuin ensi vuoden loppuun mennessä.

Mutta juuri samaan aikaan kun Mike Pence vierailee Jerusalemissa manailee palestiinalaisten Mahmud Abbas Euroopan matkallaan Israelia maan rakoon. Abbas kieltäytyi tapaamasta Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä tämän vieraillessa Lähi-idässä.

Abbasin "presidenttikausi" on päättynyt tiettävästi jo v. 2009, mutta mies jatkaa ilmeisesti ns. vt.presidenttinä. Häntä on syytetty myös terrorismista: Muhammad Da’ud Auda, Münchenin verilöylyn 1972 pääsuunnittelija, sanoo Abbasin rahoittaneen iskun.

Poliittiset ristipaineet ovat kovat ja valitettavan todennäköiseltä näyttää, että EU ja Eurooppa tulee lopulta nielaisemaan 'Abbasin koukut' syvälle kurkkuunsa. Mikäli niin käy, tulee EU-Eurooppa valitsemaan kohtalokkaan tien ja allekirjoittaa itse oman tuomionsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

EU:n ja "Euroopan" koukku on kahden valtion malli, joka ainakin virallisen retoriikan mukaan on myös Israelin hyväksymä.
http://nordic.businessinsider.com/pence-israel-spe...
https://www.reuters.com/article/us-israel-palestin...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kyllä se koukku merkitsee sitä, että EU/Eurooppa tulee lopulta ratkaisevalla tavalla valitsemaan puolensa Israelin ja palestiinalaisten kädenväännössä. Ja se puoli ei tule olemaan Israel.

Kahden valtion ratkaisusta on enää haaveet jäljellä. Netanyahu aikanaan suostui (oli suostuvinaan) demilitarisoituun palestiinalaisvaltioon. Historia viime vuosikymmeniltä kuitenkin osoittaa, että demilitarisointi erityisesti Israelin suuntaan luontuu äärimmäisen huonosti palestiinalaisten ja yleensäkin arabien kulttuuriin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ennen Netanyahun "taqiyyaa" palestiinalaiset hyväksyivät Israelin valtion olemassaolon kuten myös Israel PLO:n. Rauhanteko on kyllä siellä todella äärimmäisen vaikeaa puolin ja toisin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

EU:n seuraava jäsenvaltio lienee Palestiina.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Käyhän se varmaankin Israelin kanssa yhtäläisin ehdoin.
https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-h...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juha Hämäläinen

Palestiinalaiset eivät tule mitään omaa valtiota saamaan koskaan. Israel on valloittanut ja asuttanut alueen niin, ettei jämistä mitään yhtenäistä tonttia synny muslimeille.

USA ei tule koskaan Israelia painostamaan riittävästi eikä Abbasin alaisilla ole malttia toimia järkevästi edistääkseen asiaansa vaan he vain kiristävät hirttosilmukkaa kaulassaan toimillaan.

Game over.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Poliittiset ristipaineet ovat kovat ja valitettavan todennäköiseltä näyttää, että EU ja Eurooppa tulee lopulta nielaisemaan 'Abbasin koukut' syvälle kurkkuunsa. Mikäli niin käy, tulee EU-Eurooppa valitsemaan kohtalokkaan tien ja allekirjoittaa itse oman tuomionsa.
................

Meinnaatkos, että palvomasi "Israelin Jumala" rankaisee EU:ta jos se haluaa rauhan alueelle?

Uskonkiihkoilijoille kun rauha on pahin mahdollinen kirosana.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

EU kannattaa "kahden valtion" -mallia, joten EU:kin (Saksa) jaetaan kahtia(?). Ote ns. Tukholman profetiasta vuodelta 1984:

"Suomen kansa, älä luota lännestä tulevaan apuun, sillä ei sitä tule. Ruotsi ei lähetä joukkoja sinua puolustamaan, Amerikka ei tule sinun avuksesi, Länsi-Saksan armeijat ovat lyödyt ja hajallaan.. Minä näin Länsi-Saksan sotilaiden itkevän maassa polvillaan.Teillä ei ole yhtään ystävää. Ainoa, joka teitä voi suojella ja varjella, on Minun Poikani Jeshuan Messiaan Sovintoveri. Sen te olette ylenkatsoneet ja jalkoihinne polkeneet. Vain morsian, Minun Poikani morsian, sinä olet uloskutsuttu ja sinä tulet seisomaan, kun muut ympärilläsi kaatuvat."

http://www.kolumbus.fi/gematria/profetia.htm

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihan oikeastiko, Kostiainen, otat vakavasti näiden mielikuvituksellisten hourailujen kirjoittajat? Ja Suomen ulkopolitiikan pitäisi perustua tälläisiin esityksiin?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #17

Suomikin kannattaa ns. kahden valtion -mallia, joten sekin tullaan jakamaan kahtia. Se tapahtuu ns. Googin sodassa, jossa tuleva Venäjä ja sen silloinen hallitsija tulee aloittamaan sotatoimet Lähi-Idässä, Persiassa ja Israelin valtaamiseksi. Samalla etenee Suomeen ja Eurooppaan.

Varustelukierre on jo alkanut. Putin määräsi maan aseteollisuuden valmiuteen ja tuottamaan aseita. Kun Putinista aika jättää, alkaa silloin tuo sota.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #31

Se tapahtuu ns. Googin sodassa
.......

Googin sota käydään raamatun mukaan miekoilla ja kilvillä. Tietääkseni sekä Venäläiset, että juutalaiset ovat luopuneet kyseisistä aseista johtuen niiden sopimattomuudesta nykyaikaiseen sodankäyntiin :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Suomi jaetaan kahtia! Herranjestas! Onko se kurjinta mitä meille voi tapahtua?

Suomea on jaettu paloihin monta kertaa historian saatossa.

Googlettelin tuota Googin sotaa ja löysin provetian, jonka mukaan Venäjä ei suinkaan ole Googin aloittava osapuoli, vaan Turkki.

https://www.israelprofetiassa.fi/18

Kun Putinista aika jättää, alkaa tuo sota. Ehkä me sen näemme alkavan.

Jollei, nähdään vain se, ettei Kostiaisesta ollut näkijäksi. Onneksi emme elä Vanhan Testamentin aikaa. Muuten Kostiainen olisi tuossa tapauksessa pitänyt kivittää hengiltä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kiihkouskovainen Pence lienee vähintään yhtä vahingollinen Lähi-idän rauhanponnisteluille kuin Trump. Niin kauan kuin näitä fundamentalisteja on merkittävissä asemissa, ei järki tule ihmiskunnassa voittamaan. Välitettavasti ihmiskunta on keskimäärin kaiken aikaa tyhmistymässä, joten odotukset onnistumisten suhteen ovat melko alhaalla.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Rauhaa kannattaa ylläpitää ja tavoitella - myös Lähi-itään. Ja kyllä sitä tavoitellaankin.

Hauras ja näennäinen rauha vallitsee Israelin rajoilla; varsinaisessa sotatilassa maa ei ole naapureittensa kanssa. Tosin esimerkiksi Syyrian kanssa ei ole saatu aikaan rauhansopimusta, joten tilanne on lievästi sanottuna epävakaalla pohjalla. Israelin ajamista Välimereen ja totaalista tuhoamista ei havittele ainoastaan Iran.

Israel on tunnetusti alueen ainoa demokraattinen valtio. Sen diplomatian ja asevoimien varassa on alueen turvallisuus ja tasapaino. Tosiasiassa vain Israel ylläpitää rauhaa alueella.

Mike Pence esiintyy korostetun rauhallisesti. Hän on ilmiselvästi rauhaa arvostava realisti.

Muuten; Iran horjuttaa Lähi-idän rauhaa nykyisin enemmän kuin kysymys Jerusalemista.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tutkija-iran-hor...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Israel on tunnetusti alueen ainoa demokraattinen valtio. Sen diplomatian ja asevoimien varassa on alueen turvallisuus ja tasapaino. Tosiasiassa vain Israel ylläpitää rauhaa alueella.
.............

Siinä saatiin mahtumaan kaksi suurta valetta yhteen kappaleeseen.

Israel ei ole demokratia. Jos olisi, myös Israelin hallituksen hallitsemilla Palestiinalaisilla olisi yleinen ja yhtälainen äänioikeus.

Ja Israel on juuri se, joka ylläpitää sotatilaa laittomalla Länsirannan miehityksellä koska ei halua luopua siirtokunnistaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Makkonen voisi viimein kääntää päänsä realiteettien osoittamaan suuntaan. Suosittelen.

"Arabeilla on Israelissa maan kansalaisina täydet kansalaisoikeudet. Heillä ei kuitenkaan ole asevelvollisuutta, kuten juutalaisilla, druuseilla ja tšerkesseillä.

Vaikka nuoret arabit voivatkin käydä töissä sinä aikana, kun muut israelilaiset suorittavat pitkää asepalvelustaan, armeijan käymättömyys sulkee arabeilta myöhemmin joitain ovia työelämässä ja avustusten suhteen.

Jotkut arabit käyvät armeijan vapaaehtoisina. Armeijan käymiseen suhtaudutaan maan arabiyhteisössä kuitenkin yleensä kielteisesti.

Israel on Lähi-idän ainoa maa, missä homoseksuaaleja ei vainota. Tämän seurauksena maahan on muuttanut paljon homoseksuaaleja arabeja naapurimaista.

Harvardin yliopiston tekemän kyselyn mukaan 77 prosenttia Israelin arabeista asuu Israelissa mieluummin kuin missään muussa maassa." https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin_arabit

Ajattele, Makkonen, think about it - Israel ei vainoa ketään, ei ketään, ei edes sateenkaarikansaa, vaikka KAIKKI arabimaat tekevät niin! Israel, täydellinen demokratia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #13

Makkonen voisi viimein kääntää päänsä realiteettien osoittamaan suuntaan.
Israel, täydellinen demokratia.

..........

Sinä puhut asian vierestä kun totuus sattuu. Palestiinalaisilla ei ole yleistä ja yhtälaista äänioikeutta, joten Israel ei ole demokratia.

Se, että uskonkiihkoilijat kieltävät Palestiinalaisten olemassaolon, ei tarkoita sitä, ettei heitä olisi olemassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #14

Keskustelutapasi on palestiinalaisfanaattinen, mikä ei ainakaan edistä yhteisymmärrystä. Näkökannat vaihtelevat jyrkästikin Israelia koskevissa asioissa. Se on selvä. Mutta varokaamme fanatismia, aggressiivisuutta, vihan kylvöä. Sitä on tarpeeksi jo ilmassa muutenkin.

Israelin arabit ovat virallisesti juutalaisvaltion tasa-arvoisia kansalaisia. Heillä on äänioikeus ja muutama kansanedustaja parlamentissa, knessetissä. Äänioikeus on luonnollisesti rajattu koskemaan valtion omia kansalaisia.

Sitä ei voi kiistää, etteikö Israel olisi valtion turvallisuuden nimissä asettanut joitakin rajoituksia arabikansalaisilleen. Ilman niitä Israelin valtiota ei nykyisessä demokraattisessa muodossa olisi olemassa. Tuskin missään muussakaan muodossa.

"Israel on parlamentaarinen demokraattinen tasavalta, jossa on yhtäläinen äänioikeus. Israelin yksikamarinen 120-jäseninen parlamentti on nimeltään knesset. Edustajapaikat jaetaan puolueiden kannatuksen mukaan suhteellista vaalitapaa noudattaen. Knesset valitaan kansanäänestyksellä neljän vuoden välein, mutta kansanedustajat voivat järjestää ennenaikaiset vaalit äänestämällä luottamuksesta." Wikipedia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Marttila, vastaat edelleen asian vierestä.

Israel pitää vallassaan isoja alueita palestiinalaisten alueista, oikeastaan koko Palestiinaa. Silti palestiinalaisten alueilla asuvista ainoastaan kiistellyissä siirtokunnissa asuvilla juutalaisilla on äänioikeus. Äänioikeus puuttuu miljoonalta palestiinalaiselta, vaikka he elävät tosiasiallisesti Israelin valvomalla alueella.

Abbasin pitennetty presidenttikausi on hyvä esimerkki siitä, ettei palestiinalaisalueen demokratia toimi. Se ei voi toimiakaan, mikäli Israel ei lopeta puuttumasta palestiinalaisalueen hallintoon tai mikäli se ei anna hallitsemansa palestiinalaisalueen asukkaille äänioikeutta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #16

Keskustelutapasi on palestiinalaisfanaattinen, mikä ei ainakaan edistä yhteisymmärrystä. Näkökannat vaihtelevat jyrkästikin Israelia koskevissa asioissa. Se on selvä. Mutta varokaamme fanatismia, aggressiivisuutta, vihan kylvöä.
...........

Minä en ole minkään sortin fanaatikko. Sinä taas et ole uskonfanaattisuuttasi edes kieltänyt. Sinä itse kylvät vihaa rasistisilla puheillasi kuten tämä:

"Sitä ei voi kiistää, etteikö Israel olisi valtion turvallisuuden nimissä asettanut joitakin rajoituksia arabikansalaisilleen."

Annat ymmärtää, että Palestiinalaiset ovat "turvallisuus uhka", mikä on silkkaa rasismia, vaikka hyvin tiedät, että Israel on miehittäjä ja rajoitukset johtuvat yksin tästä eikä mistään "turvallisuus uhasta".

Itse en ole rasistisia kommentteja kylvänyt yhtäkään.

EDIT:
Miksi puhut Palestiinalaisista kuin he olisivat Israelin kansalaisia?

Käyttäjän MiikkaHeikkinen kuva
Miikka Heikkinen

Vuosikymmeniä jatkuneissa rauhan neuvotteluissa asetelma on kyllä pääosin ollut se, että Israelia on pakotettu ja arabeja myötäilty. Ehkäpä Yhdysvallat kokeilee nyt asetelmaa hiukan toisinpäin. PLO ja eräät muut ovat tunnustaneet Israelin mutta näin eivät ole defacto tehneet. Israel on tuonut historian aikana useita, jopa kipeitä, jakoehdotuksia, mutta PLO ja sen seuraajat ovat ne kategorisesti hylänneet. Eiköhän tuo ole aika kokeilla uusia keinoja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Eiköhän tuo ole aika kokeilla uusia keinoja.
.............

Israel voisi kokeilla vaikkapa miehityksen lopettamista.

Miltä kuullostaa?

Käyttäjän MiikkaHeikkinen kuva
Miikka Heikkinen

Vuodesta 1948 lähtien kaikki ympäröivät arabimaat ovat hyökänneet Israeliin useita kertoja (1967 oli valmistelu, jonka Israel sai estettyä). Heitä ei ole koskaan tuomittu hyökkääjinä kuten yleensä kv oikeudessa on tapana. Koska näin ei menetelty eikä rauhansopimuksia solmittu, oli Israelin välttämättä turvattava olemassaolonsa mm pitämällä hallussa eräitä alueita. Kukaan ei myöskään koskaan ole puhunut esimerkiksi sotakorvauksista, joita yleensä hyökkääjä maksaa. Harvemmin puhutaan myös ympäröivien arabimaiden karkoittamista juutalaista, jotka saivat toki paikan Israelista (heitä oli enemmän kuin alueelta poistuneita arabeja ns palestiinalaispakolaiset). Ns palestiinalaisalueet eivät koskaan ole kyenneet vakuuttamaan Israelia siitä, että he kykenevät muodostamaan valtion, joka hoitaa asiansa eikä muodosta uhkaa ympärilleen.
Näiden vuoksi alueella on oltava kontrolli. Näin ollen en kuitenkaan puhuisi miehityksestä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Ns palestiinalaisalueet eivät koskaan ole kyenneet vakuuttamaan Israelia siitä, että he kykenevät muodostamaan valtion, joka hoitaa asiansa eikä muodosta uhkaa ympärilleen.
Näiden vuoksi alueella on oltava kontrolli. Näin ollen en kuitenkaan puhuisi miehityksestä.
.............

Mitäs sanot tästä vertauksesta.

Juutalaiset eivät pystyneet vakuuttamaan natseja siitä, etteivät he olisi uhka Saksalle. Tämän vuoksi heillä oli oikeus kontrolloida juutalaisia. Näin ollen en puhuisi mistään joukkotuhosta.

Käyttäjän MiikkaHeikkinen kuva
Miikka Heikkinen

Ja tuota "miehityksen" lopettamista on toki jo tarjottu (Oslon sopimus 1995)mutta eihän sekään kelvannut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

Aivan varmasti kelpaa Palestiinalaisille miehityksen lopettaminen. Juutalaisten ei tarvitse edes kysyä asiassa Palestiinalaisten mielipidettä. Riittää kun alkavat noudattamaan kansainvälistä lakia ja purkavat siirtokuntansa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Juha Makkonen
"Israel voisi kokeilla vaikkapa miehityksen lopettamista."

Israel on lopettanut miehityksen suuressa osassa Länsirantaa sekä Gazassa. Osaa länsirannasta se miehittää yhdessä palestiinalaisten kanssa, osaa vain palestiinalaiset ja osaa Israel yksin. Jako on sovittu yhdessä palestiinlaisten kanssa Oslon sopimuksessa ja se voi päättyä vain rauhansopimukseen kuten on sovittu. Länsiranta on kiistelty alue, jonka rajoista ei ole sovittu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #29

Osaa länsirannasta se miehittää yhdessä palestiinalaisten kanssa, osaa vain palestiinalaiset ja osaa Israel yksin
.............

Palestiinalaiset "miehittää" omaa maataan :)

Miehittääkö mielestäsi Suomalaiset Suomea :)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #33

Yhtälailla Israel miehittää omaa maataan. Länsiranta on ikiaikaista juutalaisten asumaaluetta. Heillä on vähintään yhtä hyvä vaade siihen kuin palestiinalaisille. Kiistelty alue onkin parempi termi kuin miehitetty.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Mikäli niin käy, tulee EU-Eurooppa valitsemaan kohtalokkaan tien ja allekirjoittaa itse oman tuomionsa."

Kuka antaa Euroopalle sen tuomion? Jumalako? Vaiko Israel?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jumala tuomitsee kansat. Herramme Jeesuksen Isä, kaikkivaltias Jumala, tuomitsee.

Tarkoitukseni on keskittyä päivänpoliittisen tilanteen arviointiin. Mutta asiayhteydestä ei voi irrottaa Jumalan suunnitelmia omaisuuskansansa suhteen.

Ja suoraan kysymykseen on hyvä vastata suoraan aina, kun se on mahdollista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mutta asiayhteydestä ei voi irrottaa Jumalan suunnitelmia omaisuuskansansa suhteen.
..........

Niin se ISIS:n poppookin sano kun kurkkuja leikkas, että Jumalan suunnitelmat pitää toteuttaa ja tarkoitus pyhittää keinot.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #26

"Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat."
Nuo Jeesuksen sanat on Makkosen hyvä painaa mieleensä ja unohtaa allahien kutsut.

Paljon pahaa, hirvittävän paljon pahaa on tehty allahin ym. epäjumalien nimissä. Jopa Jumalan nimessä on mm. katolinen kirkko eksyksissään tappanut lukemattomia ihmisiä.

Mutta tämä sinun tulee tietää, Makkonen: Jumalaa et voi syyttää ihmisten rikoksista.
Syytä paaveja, piispoja, kaikkia jumalattomia ihmispetoja missä ikinä ovatkin riehuneet.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

Jopa Jumalan nimessä on mm. katolinen kirkko eksyksissään tappanut lukemattomia ihmisiä.
..........

Sanoo mies, joka itse hyväksyy toisten ihmisten tappamisen Jumalan nimissä.

Ja kieltäydyt jatkuvasti puhumasta omasta uskon vakaumuksestasi kun se ei kestä päivänvaloa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #32

"Sanoo mies, joka itse hyväksyy toisten ihmisten tappamisen Jumalan nimissä."

Makkosen ymmärrys varmaan riittää tajuamaan, että totesin myös katolisen kirkon syyllistyneen valloitus- ja uskonsotiin, tosin vuosisatoja sitten tapahtuneisiin.

Raamattu ilmoittaa meille lopunajan tuomioista, jotka kohtaavat ihmiskuntaa. Sekin on kokonaan eri asia kuin "ihmisten tappaminen Jumalan nimissä".

Jos Makkonen edelleen jatkaa henkilökohtaisen herjauksen ja tahallisen väärin ymmärtämisen tasolla, minun on pakko sulkea tämä blogi häneltä.

Uskonvakaumustaan täällä ei kenenkään kannata liikaa kuuluttaa. Siihen löytynee toisenlaisia kanavia. Olen oman uskoni kuulutuksen kyllä vienyt aivan tarpeeksi pitkälle. Monen mielestä varmasti liiankin pitkälle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Olet itsesi lopulta paljastanut. Pitkään yritit vakaumustasi piilotella. Toimit kuin Pietari aikoinaan.

Mutta älä välitä: kyllä kaikki Aito avioliittolaiset ovat myöhemmissä keskusteluissa karvansa paljastaneet. Ei niistä porukoissa vakaumuksettomia lopulta liikkunut.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #52

Niemeläisen kommentti muistuttaa vahvasti KGB:n kuulustelijan johtopäätelmää.
KGB/Niemeläinen lausuu tyytyväisenä: "Pitkään yritit vakaumustasi piilotella."

Tuota noin, hmm, siis mistä tässä olikaan kysymys!

Oletetun vakaumuksen (tai sen puuttumisen takia) pidätetty kansalainen kysyy:
Että mitähän kuulustelija Niemeläinen oli havaitsevinaan? Tarkenna, please ;)

PS.
"Armoa! Ei Siperiaan." Vai onko tuomiosi jo muotoa: "Armoa ei. Siperiaan!" :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #53

Markku Marttila, kerroit kommentissasi:
"Herramme Jeesuksen Isä, kaikkivaltias Jumala, tuomitsee."

Kun kirjoitit näin, osoitat minulle kuuluvasi joukkoon, joka puhuttelee Jeesusta Herrakseen.

Minä en tuomitse sinua. Tuomitsemisesta pitää huolen herranne Jeesuksen Isä, kaikkivaltias Jumalanne. Minun Jumalanikaan ei ole tuo sama.

Tai no, jumalia ei ole kuin yksi. Se on kaikille sama, toiset kutsuvat sitä Jumalaksi, toiset jumalaksi, yhdet Allahiksi.

Kuvaat oman Jumalasi sellaiseksi, ettei sitä omakseni tunnista. Minun Jumalani ei sinua rankaise uskomuksistasi tai edes siksi, ettei valtioneuvostomme ota "oikeaa" kantaa Lähi-idän kysymyksiin.

Ja toki olla niinkin, ettei jumalia ole kuin uskomuksissamme. Siksi sellaisille ei kannata antaa kovin isoa roolia elämässämme. Lakeja ei tule säätää eikä hallitusten tule toimia näiden uskomusten varassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #54

En ole missään elämäni vaiheessa peitellyt uskoani Jumalaan. Toisaalta en näe mitään syytä joka käänteessä uskoani toisille kuuluttaa. Usko on lähinnä minun oma asiani.

Lienet törmännyt sinäkin jossain elämäsi vaiheessa kirjaan nimeltä Raamattu.

On totta, että selvitysten mukaan enää alle 50% suomalaisista uskoo Raamatun ilmoittamaan Jumalaan. Yli puolet suomalaisista siis uskoo johonkin "ns. jumalaan" tai sitten "ei usko mihinkään korkeampaan voimaan".

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/alle-puolet-suoma...

Kuulun näin ollen uskonkäsitykseni osalta maassamme vähemmistöön. Sovitaanko Niemeläinen kuitenkin, että annetaan toistemme kohdalla toteutua perustuslain säätämä uskonnonvapaus.

= = = = = = = = = = = =

Suomen perustuslain (731/1999) 11 §:n mukaan

Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #55

Minulle sopii mainiosti, että uskot niin kuin haluat.

Oma kommenttini koski lähinnä sitä, etten pidä siitä, että vääristelet asioita puhumalla asioista, jotka olet määrittänyt uskonnollisin perustein.

Avioliittolain muutoksessa puhuit perheestä ja lasten asemasta sateenkaariperheissä. Syytit sateenkaaripareja huonommiksi vanhemmiksi, vaikka käsityksesi on syntynyt uskonnon vaikutuksena. Rehellisempää sinulta olisi ollut kertoa, että käsityksesi mukaan heidän elämäntapansa on syntiä.

Minä olen lukenut Raamattua enemmän kuin suomalainen keskimäärin. Olen tutkinut sitä myös kiinnostavana näkökulmana historiaan. Minua kiinnostaa myös uskonto sinänsä: miksi jokainen ihminen uskoo, mistä usko syntyy, miten uskoa käytetään hyväksi uskonnossa. Kuvaan itseäni hengellisessä mielessä kristityksi agnostikoksi.

Uskon, että Jumala on olemassa joko kaikkialla ja meissä kaikissa tai sitten häntä ei ole olemassa missään. Kumpikin vaihtoehto on ihan yhtä oikein.

Tästä seuraa tietenkin se, että mielelstäni ihan jokainen ihminen on hengellisessä mielessä yhtä oikeassa määrittäessään Jumalaa, mukaan lukien tietenkin ne ihmiset ja ihmisryhmät, jotka ovat kirjoittaneet Raamattuun tai Koraaniin kelpuutettuja kirjoituksia. Tai pikemminkin voitaisiin kai sanoa: yhtä väärässä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #56

Niemeläinen: "Uskon, että Jumala on olemassa joko kaikkialla
ja meissä kaikissa tai sitten häntä ei ole olemassa missään."

Jo yllä oleva sitaatti todistaa, että sinun uskosi on "joko-tai" -uskoa.
Edestakaisin sinne ja tänne ja tuonne häilyvä 'usko' on tyhjän väärti.

Täytyy uskoa, että Jumala ON. Ilman uskoa on mahdotonta olla otollinen Jumalalle.
Lue Heb.11:6. Tämä nyt menee aika kauas blogin aiheesta, mutta olkoon.

Uskovalle on selvää, että Raamattu, Jumalan sana on ainoa kestävä perusta elämän ohjenuoraksi. Se pätee avioliittoon, kaikkiin ihmissuhteisiin, kaikkeen mitä kohtaamme elämässämme. Kuitenkin usko on vapaaehtoinen asia; it's up-to-you. Jokainen voi vapaasti uskoa tai olla uskomatta. Varsinkin Suomen kaltaisessa maassa korostuu tuo vapaus. Mutta Raamatun ilmoitus todistaa, että me kaikki joudumme lopulta tekemään tilin Hänelle, joka yksin on vanhurskas tuomari.

Jeesus sanoo: "Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne." Johanneksen evankeliumi 8:24

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Minun uskoni on ihan yhtä hyvää kuin sinunkin, vrt. uskonvapauslaki.

Itse asiassa sen on minulle opettanut evankelistana itsensä elättänyt isoisäni. Hän totesi, mitä hän oikeasti menettäisi, jos hänen uskomaansa Jeesusta ei olisikaan ollut olemassa! Hän kertoi vastaukseksi, ettei mitään, koska oli elämänsä elänyt täynnä uskoa, toivoa ja odotusta ja saanut noudattaa ja todeksi kokea hyvän elämän ohjetta. Hän oli saanut uskoltaan enemmän kuin maailma koskaan hänelle olisi voinut antaa.

Tämä sama pätee sinuun ja yhtä hyvin kaikkiin maapallomme asukkaisiin. Kaikkialla maailmassa on uskovia ja uskovien yhteisöjä sekä uskontoja. On aina ollut ja tulee aina olemaan. Yksikään aidosti uskova ei ole toista parempi eikä yksikään ole toista huonompi. Eivät Raamattu-uskovaiset ole Koraani-uskovaisia parempia eikä päinvastoin. Uskonnot vievät lopulta ihan samaan päämäärään. Jeesuksen lausumaksi väitetty uskomisvaatimus on täysin katteeton. Eihän yli puolet maapallolla eläneistä ihmisistä ole saaneet edes mahdollisuutta tietää hänestä saati uskoa hänen sanojaan.

Lainaamaasi Johanneksen evankeliuminen uskomisvaatimuslausetta ei ole kirjoittanut luku-ja kirjoitustaidottomana elämänsä elänyt Jeesus. Sen alkuperäistekstin on 40-70 vuotta hänen kuolemansa jälkeen kirjoittanut muistiin henkilö, joka ei ole häntä elävänä koskaan nähnyt. Kirjassa on kolme tai neljä ajallista kerrostumaa ja se on päätynyt lopulliseen muotoonsa noin 200 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Nyt mennään vielä kauemmas blogisi aiheesta, mutta minusta tuo lainaamasi Johanneksen evankeliumi on ristiriitaisuuksineen yksi upeimmista Raamattuun päätyneistä uskonkirjoituksista. Se täydentää tarinaa henkilöstä, joka elämänsä aikana ymmärtää olleensa itse vanhoissa ennuskirjoissa kuvattu messias. Johanneksen evankeliumi tekee tyhjäksi monta synoptikon kirjoittamaa teologista sepitettä ja avaa ihan uudella tavalla tarkasteltavaksi Jeesuksen todellista elämää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #58

Arvostan uskonasioihin kohdistuvaa kiinnostustasi ja harrastustasi, joita olet ylläpitänyt ilmeisesti nuoruudestasi saakka. Se on kuitenkin todettava, että esität aivan mahdottoman väitteen: "Eivät Raamattu-uskovaiset ole Koraani-uskovaisia parempia eikä päinvastoin. Uskonnot vievät lopulta ihan samaan päämäärään. Jeesuksen lausumaksi väitetty uskomisvaatimus on täysin katteeton."

Usko on sinulle sielullisella tasolla vaikuttava elementti, jossa olennaista ei ole se mikä tai kuka on uskon kohde. Pääasia näyttää olevan, että ihminen täyttää sielussaan ja tunne-elämässään jonkin aukon allahilla/jahvella/väinämöisellä tai millä tahansa. Sen suurempaa kunniaa et näytä antavan jumalillesi; jumalille, jotka sinulle joko ovat olemassa tai sitten eivät ole.

Tuon tason 'joulupukkiuskolta' puuttuu kaikki todellinen sisältö, voima ja painoarvo.

Raamatun sanassa meille ilmoitettu Jumala on Kaikkivaltias taivaan ja maan Luoja. Hänen ainokainen Poikansa Jeesus Kristus syntyi maailmaan, otti ihmisen muodon ja vaelsi maan päällä synnittömänä; kuuliaisena Taivaallisen Isänsä tahdolle. Uhraamalle itsensä Jumalalle kelpaavana viattomana uhrina Jeesus lunasti omakseen kaikki ne ihmiset, jotka uskovat Hänen nimeensä ja seuraavat Häntä.

"Eihän yli puolet maapallolla eläneistä ihmisistä ole saaneet edes mahdollisuutta tietää hänestä saati uskoa hänen sanojaan." Tuohon kysymykseen ei ole ihmisjärjelle avautuvaa täysin tyhjentävää vastausta.

Paavali kirjoittaa: "Sillä Hänen näkymätön olemuksensa, Hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä Hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa," Room.1:20. Jumala tuntee jokaisen ihmisen sydämen ajatukset. Hän on vanhurskas tuomari, joka yksin tuomitsee täydellisesti ja oikein.

Summa summarum. Joulupukki ei pelasta. Allah ei pelasta. Yksikään keksitty 'jumala' tai 'ukkeli' ei pelasta ihmistä. Pelastus tulee yksin Jumalalta, joka ON luonut taivaan ja maan ja joka on ilmoittanut itsensä Pojassaan Jeesuksessa.

"Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki

ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä -

sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan." Room.2:14-16

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #26

Myös palestiinalaiset odottavat päivää, jolloin allahin avulla puut ja kivetkin osallistuvat juutalaisten tappamiseen.

Käyttäjän MiikkaHeikkinen kuva
Miikka Heikkinen

Juha Makkonen:

"Mitäs sanot tästä vertauksesta.

Juutalaiset eivät pystyneet vakuuttamaan natseja siitä, etteivät he olisi uhka Saksalle. Tämän vuoksi heillä oli oikeus kontrolloida juutalaisia. Näin ollen en puhuisi mistään joukkotuhosta."

Äärimmäisen mauton ja epärelevantti vertaus. Tiedät toivottavasti sen itsekin.
Mutta toiseen kommenttiisi liittyen: vilkaise mitä Oslon sopimus piti sisällään - koko alue olisi tullut PA:n hallintaan pois lukien aivan muutama pieni saareke liittyen strategisiin turvallisuus intresseihin. Eipä kelvannut. Kiista tietysti Jerusalemista. Sen statusta ja omistajuutta eri aikoina en viitsi alkaa tähän erittelemään, lukijat uskoakseni hyvin perillä miten se oikein on mennyt - ihan vaikka virallisen historian ja argeologian valossa.
Mielestäni Oslo oli varmin esimerkki siitä, että PA tai sen tukijat eivät oikeasti mitään rauhaa haluakaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mielestäni Oslo oli varmin esimerkki siitä, että PA tai sen tukijat eivät oikeasti mitään rauhaa haluakaan.
..........

Sionistikristittyjen uskonvakaumus siitä, että heidän Jumalansa on luvannut Länsirannan ja Jerusalemin juutalaisille on varmin merkki siitä, että he eivät itse halua rauhaa. Menisi Jumalan suunnitelmat mönkään.

Rasistisilla kommenteillanne Palestiinalaisista yritätte vierittää omasta uskonkiihkostanne johtuvan syyn heidän niskaansa.

Siksi teille ei rauha sovi. Siinä homma pähkinänkuoressa.

Jos olet eri mieltä, kerro millä ehdoilla pitäisi rauhaan pyrkiä jos sellaista toivot?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Miikka heikkinen:

Ns palestiinalaisalueet eivät koskaan ole kyenneet vakuuttamaan Israelia siitä, että he kykenevät muodostamaan valtion, joka hoitaa asiansa eikä muodosta uhkaa ympärilleen.
Näiden vuoksi alueella on oltava kontrolli. Näin ollen en kuitenkaan puhuisi miehityksestä.

...
"Mitäs sanot tästä vertauksesta.

Juutalaiset eivät pystyneet vakuuttamaan natseja siitä, etteivät he olisi uhka Saksalle. Tämän vuoksi heillä oli oikeus kontrolloida juutalaisia. Näin ollen en puhuisi mistään joukkotuhosta."
...

Miikka Heikkinen:

Äärimmäisen mauton ja epärelevantti vertaus.

..............

Perustelut puuttuu?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ei ole yksikään palestiinalaisten lupaama tulitauko pitänyt. Rauhantarjouksiin palestiinalaiset vastaavat aina kaatamalla neuvottelut ja aloittamalla terrorikampanjan. Näin se vain tosi maailmassa on mennyt.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kun Obama puhui juutalaisille, niin se ei ollut, toisin kuin Pencellä,kenenkään rabbin kynästä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Obaman puhelahjat ansaitsevat kiitosta. Kaunopuhujana hän oli parhaimmillaan.

Juuri muuta Obamasta ei jäänytkään mieleen kuin förskottina hänelle annettu Nobel-palkinto sekä 'yes, we can' -tyyppiset hehkutukset. Lähi-itä sai hänen puolestaan jäädä Venäjän ja Turkin avulla "rauhassa" selvittelemään välejään, arabikeväitään ja ISIS-kalifaattiaan.

Myös Iranin Obama jätti ydinlaitoksineen melko turvalliseen rauhaan. Egyptissä Obama veikkasi ns. 'väärää hevosta' (muslimiveljeskunnan Mohammed Mursia) ja sotki lahjakkaasti pasmoja Saudien, Iranin ja Egyptin välillä.

Obama, oli ylevien puheiden presidentti. Nyt kokeilee onneaan seuraava mies Valkoisessa Talossa. Uusi yrittäjä osaa ainakin twitter-viestinnän, mikä tietysti ei vedä vertaa Barackin viestinnällisille lahjoille :)

Mike Pence oli saanut puheensa sisältöön neuvoja Englannin ex-päärabbilta, se on totta. Mutta mikä mielenkiintoista, puheen lisäksi on luvassa myös konkreettisia toimenpiteitä. Toivottavasti ne tuottavat hyvää tulosta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Makkonen piti natsikorttiaan täysin harkitusti ylhäällä syyllistyen häikäilemättä myös holokaustin uhrien pilkkaamiseen.

Hänen osaltaan kommentointi tässä blogissa on toistaiseksi päättynyt.

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Mihin suuntaan asiat etenevät, aika näyttää.
Varapresidentti Pence on hänet tuntevien mukaan rauhallinen, lempeä jopa pehmeä olemukseltaan , mutta jämäkkä puheessa.

Hyvin kirjoitit.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Hah, Jumalan valitut, taitavat löytyä joka puolelta maapalloa eri uskontokuntien fanaatikkoina, nuo aivopestyt hölmöt jotka uskon (valitse mikä tahansa uskonto) nimissä jo vuosituhansia ovat toteuttaneet jonkin pienen ryhmän etujen ajamista, oli se sitten taloudelliset, maa-alueiden/resurssien hallinta ja vallan kasvattaminen ja siinä kiinni pysyminen tai kaikki yhdessä kuten yleensä.
Jännä ilmiö että nykyaikanakin täytyy vielä tapella uskomusten vuoksi kun luulisi tiedonjanon ja -määrän jo sammuttavan tarpeen uskonnoille yleisestikin. Ymmärrän että jollei henkilö itse jaksa/kykene itse rationaaliseen ajatteluun on kaikki ymmärtämättömät asiat helpointa ulkoistaa uskontojen ja ns. "uskonoppineiden" harteille.
Aikalailla samat opetukset kuitenkin sisältyvät kaikkiin maailman pääuskontoihin eli samaa pa***a eri kansissa.
Lähi-itä tuskin tulee rauhoittumaan niin kauan kuin aivopestyt fanaatikot hakkaavat päitään yhteen uskon varjolla, Israelin roistopolitiikkaan ja ihmisoikeusrikkomuksiin on EU:nkin vaikea puuttua niin kauan kuin jenkit ovat Israelin tukena/talutusnuorassa.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ne jotka eivät tunne Raamattua ja osaa lukea sen sanomaa on tilanteiden ymmärtäminen mahdotonta; myös Suomen ja EU:n tuleva asema.

Olemme menossa kohti totaalista katastrofia nopeutetussa aikataulussa, koska aikaan sidotut tapahtumat ovat pinoutuneita ja minuutissa rysähtää päälle samanverran kuin ennen sadassa vuodessa. Myös Jumalan siunaukset ja viha tulee nopeutetussa aikataulussa.

On selvää, että Israel ja sen kansa tulee olemaan `maailman`vihan kohteena ja näilläkin sivuilla on näkyvissä näitä jotka eivät näe omaa itseään muuta kuin vihansilmän läpi.

On yhtä selvää, että juutalaisista jää jäljelle jäännös, vielä ydinsodan jälkeenkin.

Suomen kohtalona on olla EU:n orjavaltiona tai irrottautua EU:sta, tosin se ei irrota meitä maailmasta.

Näiden kanssa jotka eivät osaa lukea eivätkä ymmärrä; on turha väitellä, sillä he ovat juuri niitä mistä Raamattu meille kertoo niin selvin sanoin. Entinen ateisti professori Walter Veith sanoi, että Raamattu on ainoa kirja jossa on totuus ja olen samaa mieltä hänen kanssaan. Ihminen valehtelee aina tahtomattaankin.

Olisihan se ihana asia mikäli rauha olisi mahdollinen mutta se ei ihmisen toimesta ole, eikä tule mahdolliseksi.

Mikään muu uskonto, ei edes sekulaariset rahanuskonnot ole verrattavissa ( ei myöskään Rooman katolinen uskonto, jossa kumarrellaan sen satoja pyhimyksiä ) kristinuskoon; koska hauta on tyhjä. Niin ja meinasi unohtua mediauskonto ja rahan vallan alla räpeltävä tiedeuskonto.....

have a nice day

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kiitos, Jussi Keskinen!

Sitä olisi mielellään optimisti, joka jakelee miellyttäviä uutisia.
Tai kuuluttaisi rauhan sanomaa Lähi-itään ja kaikkialle maailmaan.

Mutta mikään ei ole petollisempaa kuin luottaa katteettomiin lupauksiin.
Aikamme johtajat idässä ja lännessä ovat avuttomia tulevaisuuden edessä.

Ainoan turvan antaa Jumalan iäti kestävä Sana. Siihen kannattaa tarttua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Katolilaista on yli miljardi, heistä suuri osa pitää sinua todennäköisesti harhaoppisena.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Jumalan sana.... jonka joku ihminen on kirjoittanut, ja niistäkin on paljon aikanaan kättä väännetty kenen evankeliumit ja kirjoitukset raamatunkin kansiin lopulta on painettu (varmasti myös valittu valitsijoiden omia agendoja kivasti ajavat kirjoitukset). Kornia väittää ainoaksi oikeaksi totuudeksi jotain raamattua, on se kumma kun kaikki eri uskontojen uskovaiset ovat omasta mielestään ainoan oikean totuuden kannattajia... :D Surkuhupaisaa.
Itse en mihinkään uskontokuntaan kuulu, ja siltikin kappas vain samat moraaliset ohjenuorat löytyvät siitä huolimatta kun omalla järjellä ja omallatunnolla asioita pohtii. Kaikilla on täysi oikeus uskoa mihin haluavat mutta oman uskontonsa ja samalla siis itsensä julistaminen ainoaksi oikeaksi totuudeksi on aika paksua, myös huvittavaa ellei tietäisi ja näkisi kuinka paljon hallaa maailman rauhalle ja ihmiskunnan kehitykselle riitelevät eri faktiot (uskontokunnat, ideologiat ja monet -ismit samaa kategoriaa) ovat aiheuttaneet ja tulevat vielä aiheuttamaan.
Ainoan turvan antaa itse kunkin ikioma terve maalaisjärki, silloin kun moista löytyy..

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Jokainen varmasti ( ehkä ) tietää, että Välimeren pohjukasta on löytynyt valtavat määrät öljyä ja kaasua ? Ja tämä selittää myös varmasti Venäjän kiinnostuksen alueeseen ja sen miksi Syyrian sota pitkittyy ja pitkittyy. Turkin ilmestyminen kuvioon on täysin selviö, se on ollut sitä jo kaksituhatta vuotta.

Ehkäpä siksi siellä nyt on joukko valtioita rosvoamassa Israelin omaisuutta. Se, että sieltä haetaan rosvottavaa, on kyllä selkeästi Raamatussa ilmoitettu, mutta valitettavasti se jää monelta tiedostamatta.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Mutta, jos ei osaa lukea runollista kirjallisuutta, ei voi odottaa, että ymmärtää runollista kieltä. Se tarkoittanee, että miekat ovat vain miekkoja, meret meriä ja puut puita ... köyhän ihmisen köyhää elämää ..

.. ei kai silloin ole lupa odottaa oikeita ratkaisujakaan .. saati totuuden ymmärtämistä... Suomen lähi-Idän politiikka on ollut huonoa ja poukkoilevaa, kuten näyttää olevan kaikki muukin..

Toimituksen poiminnat