mmarttila "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

Lobbarien valtakunta

Katsaus kansanvallan arkipäivään: "Poliitikot ja lobbarit tuntevat toisensa pyöröovi-ilmiön takia. Viestintätoimistoissa työskentelee esimerkiksi paljon entisiä ministerien erityisavustajia ja eduskuntaryhmien tiedottajia. Myös yksityiset terveyspalveluyritykset ovat rekrytoineet poliitikkoja johtaviin tehtäviin." https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005301985.html

***Suomen PERUSTUSLAKI 11.6.1999/731 2 § Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate:

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen" *** http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Vaalitapahtumaa halutaan mielellään korottaa kansanvallan juhlahetken arvoon. Sitä se ilman muuta onkin; tai ainakin sen pitäisi olla. Tosin viime eduskuntavaaleissa noin 1,3 miljoonaa äänioikeutettua ei halunnut osallistua em. kansanjuhlaan ja jätti äänensä antamatta.

Vasta vaalien jälkeen nykyaikaisen parlamentarismin juhlapidot voivat alkaa; paljolti kansan laskuun, mutta ei kansan hyväksi. Juhlapöytiin hiippailevat kansanvallan ulkopuoliset hämärätekijät; maksukykyiset vaikuttajatahot viestinviejineen ja lobbareineen.

Yksilön, siis peruskansalaisen oikeudeksi jää noissa vaalien jälkeisissä politiikan bakkanaaleissa erittäin vaatimaton rooli. Roolia voisi kuvata ns. mopen osaksi. Tosin sekin määre saattaa olla yksilökansalaista imarteleva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuulostaa hyvin ohjatulta prosessilta, kuitenkin kansalaisen tiedonsaantioikeus on turvattu, ja perustuslaissa on turvattu mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.

Århusin konvention mukaisissa lakisääteisissä vuorovaikutteisissa kokouksissakin tarjotaan kansalle kuitenkin niin sanotusti sirkushuveja.

Poliitikoilla on mahdollinen ohjeistus miten toimitaan eteen tulevissa tilanteissa jne. Esim. jaetaan yleisötilaisuuksissa minuutin puheenvuorot ja vaihdetaan puheenaihetta jatkuvasti... Ja tilaisuuden jälkeen päät pyörällä mietitään mitähän sitä tuli sanottua ja onko sillä vaikutusta mihinkään. Tilaisuuden tarkoituksena oli täyttää vain lain vaatima kohta, vuorovaikutteisesta infotilaisuudesta konvention mukaan.

Alkuperäinen konvention tarkoitus on helposti vesitetty, tosiasioiden sijaan saadaankin tietoa kirjallisuuskatsauksista, joita sisäpiirin konsultit ovat muokanneet vallanpitäjien tilauksen mukaiseksi. Vallanpitäjä puhuu tiedeyhteisön näkemyksestä. Yleisön kysymyksiä peilataan tiedeyhteisön näkemyksiä vastaan. On mahdollista mutta ei ole kovin todennäköistä, kuuluu vastaus. Yleensä tästä seuraa syvä hiljaisuus yleisön keskuudessa. Seuraavalla kerralla taas on uusi vastaus, joka on hyväksi havaittu jossakin muualla.

”32. Suomen perustuslain mukaan julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.” https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Hauska mutta samalla karsea esimerkki liike-elämän ja politiikan päättäjiin kohdistuvasta, kansalaisia ylenkatsovasta manipuloinnista on viestintätoimisto Ellun Kanat. Firman johdossa on kuten tiedetään kokoomuksen kovaotteinen (ent.) puoluesihteeri Taru Tujunen.

"EI TÄNNE ITKEMÄÄN TULTU, SAATANALLINEN RALLI PÄÄLLE VAAN." Noinkin häveliäästi (!) ja isoin kirjaimin alik. Lehtoa siteeraten retostelee Ellun Kanat omilla mainossivuillaan. https://ellunkanat.fi/ Meininki on ilmeisesti sen suuntainen, että säälittävä 'ellun kanojen' asema annetaan päättäjille. Heidän ylitseen luvataan painaa sloganin tahdittamalla "saatanallisella rallilla".

Ellun viestintäkanojen päätä ei palele. Hervoton tempo tuo mieleen toisen Tuntemattomasta tutun kuvauksen: "Se on raakaa peliä kun hevoset nai, siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu." Lobbareitten rinnalla tavalliset mainosmiehet ovat kiltin oloisia nysväreitä.

Elämme rahakkaiden mafiosojen ja lobbarien luvatussa maassa, jota kovalla rallilla liittovaltion suuntaan väännetään. Manipulaattorien, lobbarien ja bryssel-byrokraattien uljas armeija kaataa kansallisia aitoja. Nyt on syytä kaikkien hyväuskoisten kansalaisten pitää lakistaan kii.

https://www.youtube.com/watch?v=k_mpaF5-SlU

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oliko tutkittu, että Väinö Linnan Tuntematon sotilas muistetaan parhaiten koulussa luetuista kirjoista.

Kyllähän mainostoimistot tällaiset asiat tuntevat.

No Suomi on amerikkalaistunut, taitaa olla kohta enemmän amerikkalainen kuin Amerikka itse? Ei se mitä asiat ovat vaan miltä ne näyttävät!

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Raha puhuu kaikessa ja siinä ovat edustajamme kohteena maasutettavissa eri keinoin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Pieni teko avoimuuden hyväksi on käydä allekirjoittamassa asiaa koskeva kansalaisaloite.

Päiväyksellä 12.10.2017 on tehty kansalaisaloite "Lobbaus läpinäkyväksi":

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2653

"Edustajan on ilmoitettava taustatiedot merkittävistä tapaamisistaan sidosryhmien edustajien kanssa keskuskanslian ylläpitämään avoimeen rekisteriin kuukauden kuluessa tapaamisesta...."

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vaikuttajaviestinnän kovatekijä MILTTON on ollut eduskunnan lobbausvierailujen kärjessä. http://www.marmai.fi/uutiset/vaikuttajaviestinnan-...

Selvää lienee, että lobbauksessa eduskuntavierailut ovat ainoastaan jäävuoren huippu. Varsinainen lobbaustyö ja mielipiteen muokkaus tapahtuu kabinettien suojassa; ei suinkaan esim. eduskunnan kahvilassa.

Miltton/Miltton Networks mainostaa meriittilistallaan Tahdon2013: #metahdomme kampanjaa:

"Tasa-arvoista avioliittolakia koskevasta eduskunnan äänestyksestä 28.11.2014 oli tulossa tiukka. Aika uusien argumenttien löytämiseksi ja päätöksensä suhteen epävarmojen kansanedustajien päiden kääntämiseksi oli käymässä vähiin." http://www.miltton.fi/fi/tyo/tahdon2013-metahdomme/

Niin sanotun tasa-arvoisen avioliittolain läpimenossa oleellinen faktori oli siis Milttonin masinoima tahto, jonka vaikutuksen ja voiman edessä riittävän useiden kansanedustajien moraaliset selkärangat taipuivat.

Toimituksen poiminnat