mmarttila "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

Pahan akseli - Iran ja Pohjois-Korea

George W. Bush otti aikanaan poliittisessa retoriikassa käyttöön termin pahan akseli synonyymina roistovaltiot-käsitteelle. Pohjois-Korea ja Iran olivat itseoikeutettuja ko. listalle. Pahan akselista voidaan olla montaa mieltä. Joillekin Iran on aivan kelpo yhteiskunta, mallimaa, jossa demokratia ja ihmisoikeudet kukoistavat. Musta voidaan väittää valkoiseksi. Niin on ollut esimerkiksi isä-Aurinkoisen aikoina itänaapurissamme. Kymmenien miljoonien viattomien ihmisuhrien luku ei siinä palvonnassa Aurinkoisen hirmuhallitsijan gloriaa himmentänyt. Pahan akseli -termillä ei missään tapauksessa voida luoda kattavaa kuvaa maailman pahuudesta. Yksi on silti varmaa; Pohjois-Korea on pahuuden tyyssijana ykkösluokkaa hirmuhallintonsa vuoksi. Kansaa riivataan juche-aatteen julmuudella, joka ei tunne minkäänlaista sääliä ihmisiä kohtaan. Maa on kuin suljettu vankileiri, jossa yksilöihmisillä laajalti on tuskin eläimenkään arvoa. Jotta ilmiselvät asiat saataisiin ylösalaisin edes jonkun päässä, on tässäkin blogistanissa kirjoittaja, joka tavan takaa innostuneesti hehkuttaa tappaja-kiduttaja Kim-Yong-Unin kansan vankileiriä auvoisena Onnelan-Kaukomaana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kappalejako jäänyt näköjään pois. Kirjoitin kännykästä; ilmeisesti ohjausmomenttia ei ollut tarpeeksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kappalejako jäänyt näköjään pois. Kirjoitin kännykästä...

Älä huoli. Kappalejako on kirjoituksesi pienin ongelma. :D

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Nyt vasta huolestuin oikeasti, Janne.
Oliko P.Korea -informaatiossani jokin argumentointivirhe tai epätarkkuus. Virheitä voi sattua meille kaikille. Mutta ole ystävällinen ja oikaise, jos näet aihetta. Odotan toimenpiteitäsi. Asia on sen väärti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #3

Inspiroit minut kirjoittamaan tämän blogikirjoituksen:

Ihmisoikeudet vs. ihmisvelvollisuudet

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Janne Kejo, on pelkkää peitetarinaa vertailla tässä yhteydessä kapitalismia sosialismiin tai muihin ideologioihin. Nyt on kysymys roistovaltiosta nimeltä Pohjois-Korea.

Nyt on kysymys miljoonien ihmisten kohtalosta. Sinun mielestäsi on siis yhdentekevää, että ihmisiä tapetaan, kidutetaan ja pidetään ilman syytä vankilassa. Hieno homma, niinkö?

Kim-Jong-Un on edeltäjiensä tavoin despootti ja hirmuhallitsija, jolle saa hakea vertaa lähinnä keisari Neron ja generalissimo Stalinin kategoriasta.

Minun missioni ei kuitenkaan ole ns. käännyttää sinua pois pahuuden lumoista kykyni eivät taida riittää siihen.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Pohjois-Koreassa ei kai kuitenkaan syyllistytä etnisiin puhdistuksiin kuten Myanmarissa. Toki Pohjois-Korean toiminta on ikävää, tyhmää, enkä sitä missään määrin hyväksy - siis mm. tuo sodalla uhkailu, ohjuskokeet, yms.

Mietin vaan olisiko YK:lla syytä kohdistaa pakotteita myös Myanmariin. Onko sellaisia pakoitteita, että niillä olisi jotain vaikutusta.

https://yle.fi/uutiset/3-9842992

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Rohingya-vähemmistö kokee jotain, minkä taustasta media on antanut melko niukasti tietoa. Onko kyseessä muslimiuskoisen kansanosan maastakarkotus vai onko syynä tuon ihmisryhmän etninen tausta. Mitä ilmeisimmin rikos ihmisyyttä vastaan on tapahtumassa Myanmarissa.

Pohjois-Koreassa rutto, Myanmarissa kolera, Iranissa malaria jne jne. Kuvaannollisesti. YK:llä ei ikävä kyllä ole lääkkeitä kyseisiin 'tauteihin'. Ennuste asioiden jatkolle on huono; taudit leviävät ja YK on kipsissä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kun, Markku, tunnut olevan hyvin perillä Pohjois-Korean tilanteesta, niin olet varmaan käynyt siellä tai olet haastatellut siellä käyneitä, joilla on objektiivinen näkemys asioista. Todenperäistä tietoa sieltä on yleensä vaikea muutoin saada. Läntiset tiedotusvälineet tunnetusti suoltavat mitä milloinkin, kuten on nähty moneenkertaan tässä lähialueilla. Selkein esimerkki oli Irak ja Saddamin uhka koko maailmalle.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Olen mielestäni (!) erittäin kriittinen varsinkin ns. valtamedian suoltaman uutisvirran suhteen. Kim-Jong-Un'in tapaus on kuitenkin klaari. Kaveri on umpikaheli murhamies, ikävä sanoa.

Pohjois-Koreassa en ole vieraillut, enkä aio näillä näkymin vierailla. Miksi en mene sinne? No, jääköön kertomatta.

Sinä Erkki taidat kuulua P.Korean kävijöihin. Valistaisitko onnettomia 'uutisilla harhautettuja' hieman paikan päällä tekemisiesi havaintojen voimalla..

Tai kerro joka tapauksessa, onko ko. juche-rakettimiehen tempauksissa jotain järjen hiventä. Älä unohda ottaa huomioon, että kansalla on armoton ruokapula ja että kansalaisia myös viruu joukoittain työleireillä, vankiloissa kidutettuina, nälkiintyneinä.

Toki voit kumota kaiken yllä mainitun valheellisena propagandana, "kun ei ole paikan päällä käyty". Joko kävit muuten Norilskin leireillä. Legendaa on paljon sieltäkin. Ja Dachausta, Auschwitzista...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Janne Kejo näyttää jossain määrin onnistuneen Pohjois-Korean lähettiläänä ja sen veritekojen uskollisena puolustajana. US-blogeissa hän on pystynyt lyömään laudalta jokseenkin kaikki ns. toisinajattelijansa.

Ei ole Kejon ojentumisessa auttaneet sellaiset tietolähteet kuin YK:n ihmisoikeuskomissio, Amnesty International, vankileireilta paenneet siviilit tai lukuisten toimijoiden tiedustelutiedot.

Kejosta henkilönä en pahaa tahdo sanoa; hänellä on motiivinsa, joita en tunne. Mutta menetelmä, jolla ihmiset edelleen saadaan uskomaan jättimäisiä valheita, on sama kuin Hitlerin aikana: toisto, supervalheen toisto-toisto-toisto, kunnes vastaansanojien harkinta herpoaa ja pettää.

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen

Harvoin olen saanut lukea näin paatoksellista tekstiä, jossa luodaam viholliskuvia toisensa perään. Olisiko Markku hieman analyyttisemåi ote poikaa tälalisen mainkealaisen maailmankuvan suhteen. Viesti menisi paremmin perille, jos siinä ei artikulpitaisi sanoisnko rahvaanoamista maailmankatsomuksellsilta vihaa.

Toimituksen poiminnat